Uw opzegging

Jammer dat u overweegt uw contract bij Eneco te annuleren. Lees hier hoe het werkt.

In sommige gevallen is opzeggen heel begrijpelijk:

  • U wilt het overlijden van de contractant doorgeven. Een contractovername is eventueel ook mogelijk.  
  • Verhuizing naar een verzorgingstehuis. Ook hier kan een contractovername van toepassing zijn.

U kunt in deze gevallen het beste contact opnemen met onze Klantenservice voor advies. Zij helpen u graag verder. Bel 0900 - 0601 (uw gebruikelijke belkosten), op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

Opzegvergoeding


Heeft u een energiecontract voor één of meerdere jaren afgesloten bij Eneco? En u annuleert uw contract tijdens deze periode? Dan moet u een opzegvergoeding betalen. Ook als u gaat samenwonen of naar het buitenland gaat emigreren. Wij hebben namelijk energie voor u ingekocht, maar door uw opzegging kunnen wij de energie niet meer aan u leveren. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van uw contract en vastgesteld op basis van regelgeving vanuit de overheid. De einddatum van uw contract vindt u in Mijn Eneco.

Resterende looptijd                           Elektriciteit                Gas
Korter dan 1,5 jaar                               € 50,00                        € 50,00
Tussen 1,5 en 2 jaar                             € 75,00                        € 75,00
Tussen 2 en 2,5 jaar                             € 100,00                       € 100,00
Langer dan 2,5 jaar                              € 125,00                      € 125,00

Kleinzakelijk
De opzegvergoeding bedraagt 15% van de resterende waarde van het contract met een minimum van € 100,- per product per niet uitgediend jaar. De resterende waarde wordt bepaald op basis van de in het contract afgesproken looptijd, tarieven en het standaard jaarverbruik (standaard jaarverbruik, opgegeven door de lokale netbeheerder).

Welkomstcadeau
Heeft u bij het aangaan van uw contract een welkomstcadeau van ons ontvangen?  Dan brengen wij hiervoor een opzegvergoeding van maximaal € 100,- in rekening. Indien wij eerder een opzegvergoeding aan uw vorige energieleverancier vergoed hebben, vorderen wij ook deze terug. U vindt uw totale opzegvergoeding op uw eindafrekening.

Wijzigt Eneco de kwaliteitscriteria? Als u binnen 10 werkdagen na bekendmaking van een wijziging van de kwaliteitscriteria uw leveringscontract opzegt, dan kan Eneco geen aanspraak maken op een opzegvergoeding.

Eindafrekening
Als u uw energiecontract bij Eneco heeft opgezegd, ontvangt u een eindafrekening voor het werkelijke verbruik aan stroom en gas. Met behulp van uw meterstanden kunnen we zien hoeveel u heeft verbruikt sinds de laatste jaarafrekening.

Een interessant aanbod ontvangen van een andere leverancier?

Misschien kunnen we u een nóg scherper tegenbod doen. Dat scheelt weer een hoop gedoe! En we hopen dat u nog een tijdje langer klant bij Eneco blijft. Laat uw gegevens achter, dan ontvangt u een persoonlijke aanbieding. We bellen u daarna om het voorstel te bespreken. 

- +
Direct contact

Hulp nodig?

Neem contact op via 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten). Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • U kunt ons ook bereiken via social media.

    FacebookTwitter