Slimme meter voor bedrijven

De slimme meter gaat de huidige gas- en elektriciteitsmeter vervangen. Voor december 2020 worden alle conventionele meters vervangen door slimme meters. U krijgt de slimme meter gratis aangeboden door uw netbeheerder.

De voordelen van een slimme meter

 • Geen meterstanden meer doorgeven
  Een slimme meter is een digitale energiemeter. De meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw netbeheerder. Zelf hoeft u dus geen meterstanden meer door te geven. Ook niet als u wisselt van energieleverancier of verhuist naar een andere locatie. Zo bent u veel minder tijd kwijt aan uw energie-administratie.
 • Facturen op basis van uw werkelijke verbruik
  Omdat slimme meters ervoor zorgen dat het verbruik van uw aansluitingen direct inzichtelijk is, kan het verbruik van al uw aansluitingen op exact hetzelfde moment worden uitgelezen. Daardoor is het schatten van het energieverbruik niet langer meer nodig, en zijn de facturen op basis van werkelijk verbruik.
 • Meer inzicht in uw verbruik
  Met de slimme meter is het makkelijker om uw energieverbruik in de gaten te houden. Dit kunt u zelf doen met de verbruikskostenoverzichten (VKO’s) die u elke 2 maanden van uw energieleverancier ontvangt.

 

- +
Direct contact

Vragen?

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op.

 • Wilt een vraag stellen via chat?
  Start de chat.

  Onze excuses, er is nu geen chatmedewerker beschikbaar.

 • Bel 040 - 257 76 00

  Bereikbaar op werkdagen
  van 08.30 tot 17.00 uur.