Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven besparen

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk

Vanaf 2018 meer energieleveranciers op zelfde aansluiting mogelijk

05-05-2017

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aangegeven dat bedrijven en consumenten vanaf 2018 meerdere energieleveranciers op hun elektriciteitsaansluiting mogen hebben. Dit is handig als u bijvoorbeeld in het bezit bent van een of laadpaal of van zonnepanelen.

Meer voordeel voor consumenten en bedrijven

De ACM heeft dit vastgelegd in hun ontwerpbesluit en zo blijft de marktwerking optimaal. Bedrijven en consumenten kunnen ook geproduceerde energie leveren aan een andere energieleverancier dan hun eigen leverancier. Er kan gekozen worden voor een andere leverancier (met een hogere terugleververgoeding) voor het terugleveren van de opgewekte zonne-energie. De levering van elektriciteit en gas kan via uw huidige leverancier lopen, omdat dit tarief voor de levering lager is. 

Nederland loopt voorop

De voordelen van dit besluit dragen bij aan een gezonde competitie op de energiemarkt. Nederland loopt voor wat betreft de liberalisering van de energiemarkt. Buiten Europa is het niet gewoon dat er meerdere energieleveranciers zijn. Veel landen betalen hun energiekosten gewoon aan een energieleverancier of zelfs aan de staat. Deze landen kunnen dus niet zoeken naar de goedkoopste energieleverancier.

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Tarieven

Economie maakt sterkste groei in tien jaar tijd door

De Nederlandse economie is in tien jaar tijd niet eerder zo hard gegroeid als vorig jaar. De groei bedroeg in 2017 3,1 procent ten opzichte van 2016, becijferde het CBS.

Lees verder
Grootzakelijk Tarieven

Bedrijven moeten versneld stoppen met Groningengas

Grote bedrijven in Nederland zijn door Eric Wiebes, minister van Economische Zaken, per brief geïnformeerd dat ze op korte termijn zullen moeten stoppen met het gebruik van gas uit Groningen. In de brief wordt het jaartal 2022 genoemd, het jaar waarin...

Lees verder
Direct contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur