Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven besparen

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Besparen

Slimme bespaartips voor de zomer

20-06-2017

Het kwik loopt op, het is eindelijk volop zomer in Nederland! Wist u dat u deze zomer eenvoudig energie kunt besparen? Eneco heeft een paar slimme bespaartips voor u opgesteld. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Een aantal tips voor u op een rij


Airconditioning

 • Zet de airco alleen aan als het echt nodig is. Ook kunt u kijken of u de temperatuur aangenaam kunt houden met een lager toerental of hogere temperatuur. Dat scheelt veel energie.
 • Zorg dat de airco de warme lucht niet terug in de ruimte blaast, maar naar buiten. Anders moet het apparaat nog harder werken.
 • Houd de ramen en deuren van uw bedrijfsruimte goed dicht als de airco aanstaat. Deuren kunt u eventueel voorzien van deurdrangers.
 • Maak platte daken nat. Dat houdt de ruimte eronder lekker koel.
 • 's Nachts koelt het meestal af. Kijk of u uw bedrijfsgebouw 's nachts kunt ventileren en zo kunt koelen. Maak overdag gebruik van zonneschermen om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden.

Verwarming

 • De temperatuur van een bedrijfspand wordt vaak geregeld met een klokthermostaat. Deze kan worden ingesteld op winter- en zomertijd en op de gewenste buiten- en binnentemperatuur. In veel bedrijven wordt dit niet regelmatig gecontroleerd. Hierdoor gaat er vaak onnodig warmte verloren.

Verlichting

 • Doe de verlichting zoveel mogelijk uit en kies voor energiezuinige verlichting. Gloeilampen verspillen bijna al hun energie aan warmte. Met energiezuinige led-verlichting kunt u tot wel 80% besparen op uw energierekening.
 • Installeer buitenlampen met sensoren. Deze zijn niet alleen energiezuiniger dan gewone lampen. Uw pand is in veel gevallen ook nog eens veiliger.
 • Voor binnen geldt hetzelfde. Gebruik lampen met daglicht- of aanwezigheidssensoren. In ruimtes waar niemand aanwezig is, wordt het licht automatisch uitgeschakeld. 

Apparatuur

 • Voor de hand liggend, maar in de praktijk gaat het vaak niet op: zet computers, beeldschermen en printers van medewerkers die er niet zijn, volledig uit en niet op stand-by modus. Hiermee voorkomt u sluipverbruik.
 • Zorg dat ook andere toestellen zoals het kopieerapparaat, radio, ventilator en koffiezetapparaat volledig uitstaan. Een eventuele koelkast kan in de vakantieperiode het beste uitgeschakeld worden. Zet de deur wel op een kier tegen schimmelvorming.
 • Steeds meer zakelijk apparatuur is voorzien van een energielabel. Let bij de aanschaf van nieuwe machines en apparaten op het energieverbruik.

Luchtverversing

 • Ook de luchtverversing is een energieslurper voor veel bedrijven. De meeste luchtverversingsinstallaties kunnen zo worden ingesteld dat ze alleen aanstaan tijdens werkuren.

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Besparen

Wanneer loopt uw energiecontract af?

Circa 70% van de zakelijke energiecontracten loopt aan het einde van het jaar af. De opzegtermijn voor kleinzakelijke contracten (MKB/ZZP) is veelal 30 dagen. Voor grootzakelijke energiecontracten is een opzegtermijn van 3 tot 6 maanden niet ongewoon....

Lees verder
Grootzakelijk Besparen

Een juiste inkoopstrategie helpt besparen

Wie slim is en op het juiste moment energie inkoopt, kan veel geld besparen. Maar hoe bepaalt u de juiste inkoopstrategie? En waar liggen uw besparingskansen? Wij adviseren en ontzorgen u hier graag bij.

Lees verder
Direct contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

 • Bel 040-257 79 34

  Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur