Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven besparen

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Tarieven

Olieprijs op hoogste niveau sinds eind 2014

25-02-2018

De olieprijs zit flink in de lift. Voor een vat Amerikaanse olie wordt nu al meer dan 60 dollar betaald. Een niveau dat we eind 2014 voor het laatst zagen. Veel analisten en economen verwachten dat de prijs dit jaar nog boven de 70-75 dollar per vat uit gaat komen en de kans bestaat dat de stijging nog wel even doorzet.

Waarom stijgt de olieprijs?

Een grotere vraag naar olie en gas en een beperking van het aanbod zijn de belangrijkste oorzaken van de prijsstijging. De economie in zowel de VS, als in Europa en China draait op volle toeren. Dat zorgt voor meer vraag naar brandstoffen en producten op basis van aardolie. Aan de andere kant hebben de olieproducerende landen van de OPEC besloten om de productie te beperken. Die zijn minder olie gaan produceren.

Invloed van de olieprijs op de energieprijs

De prijs van olie en gas heeft gedeeltelijk invloed op de energieprijs. Bijna zestig procent van de Nederlandse energiecentrales draait op gas. De prijs van aardgas is in ons land gekoppeld aan de prijs van olie. Deze koppeling is in de wet vastgelegd.

Meer over de energieprijs

Kijk voor meer informatie over de ontwikkeling van de energieprijs op www.welkom-bij.eneco.nl/prijsontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Tarieven

Economie maakt sterkste groei in tien jaar tijd door

De Nederlandse economie is in tien jaar tijd niet eerder zo hard gegroeid als vorig jaar. De groei bedroeg in 2017 3,1 procent ten opzichte van 2016, becijferde het CBS.

Lees verder
Grootzakelijk Tarieven

Bedrijven moeten versneld stoppen met Groningengas

Grote bedrijven in Nederland zijn door Eric Wiebes, minister van Economische Zaken, per brief geïnformeerd dat ze op korte termijn zullen moeten stoppen met het gebruik van gas uit Groningen. In de brief wordt het jaartal 2022 genoemd, het jaar waarin...

Lees verder
Direct contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur