Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven besparen

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Besparen

Energiekosten omlaag? Bekijk de tips

05-05-2017

Slim omgaan met energie verlaagt niet alleen uw energierekening, ook draagt het bij aan een beter milieu. Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet, zodat u uw verbruik vermindert en daardoor de energiekosten verlaagt.

 1. Uw energiecontract

  Bij de keuze van uw energiecontract kunt u kiezen voor een vaste of variabele looptijd. Bij een variabele looptijd bent u flexibel en wordt de prijs twee keer per jaar aangepast aan de markt, terwijl u bij een vaste looptijd precies weet hoeveel de factuur zal bedragen. De beste optie verschilt van bedrijf tot bedrijf. Kies het contract dat het beste aansluit op uw behoeftes - en niet te veel kost. 

 2. Verlichting

  Besparen binnen uw bedrijf is eenvoudig door te kiezen voor de juiste verlichting. Zo zijn buitenlampen met sensoren niet alleen energiezuiniger dan gewone lampen. Uw pand is in veel gevallen ook nog eens veiliger. Voor binnen geldt hetzelfde. Gebruik lampen met daglicht- of aanwezigheidssensoren. In ruimtes waar niemand aanwezig is, kan het licht dan worden uitgeschakeld. Met energiezuinige led-verlichting kunt u tot wel 80% besparen op uw energierekening. 

 3. Verwarming

  Een aangename temperatuur in uw bedrijf komt de productiviteit van uw medewerkers ten goede, maar er zijn toch manieren om onnodige kosten te vermijden. Optimaliseer het gebruik van de cv-ketel. Dit kan onder andere met tijdgestuurde thermostaatkranen of het splitsen van verwarmingsgroepen. Ook kunt u een cv-ketel die al ouder is dan 12 jaar het beste vervangen door een energiezuinige variant, en kan warmteverlies voorkomen worden door alle gaten en spleten goed af te sluiten. Daarbij kunnen radiatoren in niet of nauwelijks gebruikte ruimtes uitgezet worden om nog meer energie te besparen. 

 4. Apparatuur

  Apparatuur in uw bedrijf kan heel wat energie verbruiken, maar gelukkig zijn er manieren om het verbruik en daarmee de kosten terug te dringen. Zo is het bij veel apparaten mogelijk om een slaapstand in te schakelen als ze niet worden gebruikt. Zet zoveel mogelijk apparatuur na bedrijfstijd uit. Vaak wordt de verlichting uitgeschakeld, maar doe dit ook met kantoorapparatuur, koffieautomaten, enzovoorts. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Besparen

Wanneer loopt uw energiecontract af?

Circa 70% van de zakelijke energiecontracten loopt aan het einde van het jaar af. De opzegtermijn voor kleinzakelijke contracten (MKB/ZZP) is veelal 30 dagen. Voor grootzakelijke energiecontracten is een opzegtermijn van 3 tot 6 maanden niet ongewoon....

Lees verder
Grootzakelijk Besparen

Een juiste inkoopstrategie helpt besparen

Wie slim is en op het juiste moment energie inkoopt, kan veel geld besparen. Maar hoe bepaalt u de juiste inkoopstrategie? En waar liggen uw besparingskansen? Wij adviseren en ontzorgen u hier graag bij.

Lees verder
Direct contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

 • Bel 040-257 79 34

  Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur