Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven besparen

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Tarieven

Economie maakt sterkste groei in tien jaar tijd door

01-03-2018

De Nederlandse economie is in tien jaar tijd niet eerder zo hard gegroeid als vorig jaar. De groei bedroeg in 2017 3,1 procent ten opzichte van 2016, becijferde het CBS.

"De Nederlandse economie staat er goed voor", zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. "Economische groei maakt het mogelijk dat we grote maatschappelijke uitdagingen zoals de energie- en klimaattransitie en de hoge kosten van de zorg kunnen betalen. Maar we willen ook dat Nederlanders de groei nu ook zelf merken."

Investeringen

De investeringen zijn afgelopen jaar met 6 procent gegroeid. Het gaat dan vooral om investeringen in woningen. Ook hebben bedrijven veel meer geld uitgegeven aan machines en installaties. Ook de uitgaven aan personenauto's en bedrijfsgebouwen zijn hoger dan een jaar eerder.

Consumenten gaven vorig jaar 1,8 procent meer uit dan in 2016. Dat gebeurde vooral aan kleding, woninginrichting en elektrische apparaten. Ook in de horeca, aan recreatie en cultuur werd meer geld besteed.

De zakelijke dienstverlening (zoals de uitzendbranche) en de bouw groeiden het sterkst. Ook de industrie produceerde in 2017 meer dan een jaar eerder.

Impact economische groei op energieprijs

Wat betekent de economische groei voor de ontwikkeling van de olie- en energieprijs? Kijk voor meer informatie en trends op www.welkom-bij.eneco.nl/prijsontwikkeling.

 

Bron: NOS en CBS

 

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Tarieven

Bedrijven moeten versneld stoppen met Groningengas

Grote bedrijven in Nederland zijn door Eric Wiebes, minister van Economische Zaken, per brief geïnformeerd dat ze op korte termijn zullen moeten stoppen met het gebruik van gas uit Groningen. In de brief wordt het jaartal 2022 genoemd, het jaar waarin...

Lees verder
Grootzakelijk Tarieven

Olieprijs op hoogste niveau sinds eind 2014

De olieprijs zit flink in de lift. Voor een vat Amerikaanse olie wordt nu al meer dan 60 dollar betaald. Een niveau dat we eind 2014 voor het laatst zagen. Veel analisten en economen verwachten dat de prijs dit jaar nog boven de 70-75 dollar per vat uit...

Lees verder
Direct contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur